14.9.20 / 14:30
Sini Lakaniemi

Aloitin Turvassa aluemyyntipäällikkönä syyskuussa 2019, ja tällöin tehtävänämme oli rakentaa alueellemme Helsinkiin, Espooseen, Lohjalle ja Porvooseen toimiva edustajaverkosto ja synnyttää joukkue, joka tukisi Turvan strategiaa pääkaupunkiseudulla. Vuosi on ollut työurani kummallisin pandemioineen ja etätöineen ja samalla myös parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut. En olisi voinut löytää parempaan kulttuuriin ja työyhteisöön, kuin meidän pieneen ja parhaaseen vakuutusyhtiöön, Turvaan.

1.7.20 / 13:00
Jalmari Kivinen

Kilpailu huomiosta näin informaatioähkyn aikakaudella on kovempaa kuin koskaan. Reippaan puolen vuosikymmenen erikoistumisella myyntisivujen optimointiin, tässä neljä suurinta vinkkiäni tehon nostoon sivullasi.

24.6.20 / 09:00
Minna Luoma

Tiedän, että minun ei tarvitse edes kysyä sinulta. Kun meiltä markkinointiviestinnän ammattilaisilta edellytetään tänä päivänä eniten kykyä omaksua supermiehen ja -naisen voimalla uusia taitoja, pää menee vähemmästäkin sekaisin.

15.6.20 / 09:30
Tuula Jäppinen ja Pirjo Pitkäpaasi

Myynnin osaajia tarvitaan kaikilla toimialoilla. Korkeasti koulutetut maahanmuuttajat voivat helpottaa työvoimapulaa ja tuoda uutta näkökulmaa yritysmyyntiin. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjesti korkeakoulutetuille maahanmuuttajille täydennyskoulutuksen vaativaan henkilökohtaiseen myyntiin. 

11.6.20 / 09:00
Liisa Raevaara

Kaikessa työssä kirjoitetaan yhä enemmän ja usein monenlaisia tekstejä: raportteja, suunnitelmia, tarjouksia, sopimuksia, verkkotekstejä, sähköposteja, sosiaalisen median päivityksiä ja paljon muuta. Myynnin ja markkinoinnin alalla varsinkin asiakkaille suunnatuilta teksteiltä myös odotetaan paljon.

1.6.20 / 15:30
Pirjo Pitkäpaasi ja Pirjo Purovesi

Myynti nähdään yhä alisteisena markkinoinnille lukuisissa organisaatioissa, alan aineistoissa ja opetusmateriaaleissa. Esimerkiksi markkinoinnin teorian guru Philip Kotler kuvaa myyntityön yhtenä markkinointiviestinnän työkaluna. Tämä on johtanut monessa yrityksessä markkinoinnin ja myynnin erottamiseen toisistaan. Sama ilmiö toistuu myös myynnin ja markkinoinnin opetuksessa: opetus keskittyy vahvasti joko myyntiin tai markkinointiin. Tarvitsemme kulttuurimuutosta. 

20.5.20 / 12:00
Heidi Kock

Kasvokkaiset myyntitapaamiset ovat vähentyneet jo tovin, ja koronakevät on vauhdittanut tätä muutosta valtavasti. Virtuaalimyynnin mahdollisuudet ovat olleet toki tiedossa aiemminkin, mutta ilmeisesti vasta pakollinen etäloikka on saanut myös myyntijohdon huomaamaan ne.

11.5.20 / 08:00
Sanna Luotio

Minulla on tatuoituna käteen sanat: Nauti matkasta. Se on itselleni monella tavalla merkityksellinen lause. Tiivistettynä sanat kuvaavat elämänasennettani, että päämäärä ei ole minulle itse tarkoitus, vaan matka sen varrella. Harrastan myös ultrajuoksua, ja joskus reitillä on tullut kirottua koko leima ja sen viesti. Tästä mitään nautita, kun joka askel sattuu. Mutta maalissa sanat tuntuvat joka kerta aivan oikeilta. Välillä sitten näitä käsivarren sanoja tulee katsottua reissuissa rantapyyhkeellä ja mietittyä, että voi pojat, että kuulkaa nautinkin!

28.4.20 / 15:18
Pia Hautamäki

Masentaa. Taas asiakas, jolla kassavirtahaasteita. Tästä ei tule mitään. Minä en saa aikaiseksi yhtään myyntiä koronavirusajalla…

27.3.20 / 09:30
Jukka Niittymaa

Tätä kirjoittaessani olemme todistaneet Suomessa koronaviruksen aiheuttaman pandemian taloudellisia seurauksia vasta reilun viikon. Valtiovalta on reagoinut melko nopeasti ja luvannut apua yrityksille. Myös kansalaiset ovat osoittaneet laajasti tukea yrittäjille ja yrityksille, mutta…