Jäsenmaksu

MMA:n jäsenmaksu on kiinteä vuosimaksu, eikä perustu jäsenen palkkaan. Marras-joulukuussa kokoontuva liiton valtuusto vahvistaa aina jäsenmaksun seuraavalle vuodelle.

Jäsenmaksujen suuruudet on määritelty jäsenlajeittain:

työsuhteinen, yrittäjä, opiskelija, eläkeläinen. Kunkin ryhmän maksun löydät linkin takaa.

Maksaminen

MMA:n jäsen maksaa itse jäsenmaksunsa.

Saat jäsenmaksulaskun postissa. Voit maksaa koko vuosimaksun kerralla tai erissä määrättyihin eräpäiviin mennessä. Viitenumero vaihtuu vuosittain.

Maksaminen e-laskulla

Voit tilata jäsenmaksun e-laskuksi. Tällöin saat paperisen laskun sijasta sähköisen laskun verkkopankkiisi.

Olemme vaihtamassa järjestelmää vuoden 2019 maalis-huhtikuussa, joten sinun kannattaa nyt odottaa, ennen kuin teet e-laskusopimuksen. Kerromme heti, kun e-laskusopimus kannattaa tehdä.

Ohje e-laskun tilaamiseen: Tee laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta MMA tai Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun pitää tarkistaa ja hyväksyä lasku. Voit myös liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa automaattisesti e-laskun eräpäivänä tililtäsi.

Huomaa, että kun siirryt e-laskutukseen, se tulee käyttöön vasta muutoshetkeä seuraavien jäsenmaksuerien maksatuksessa. Jos sinulla on aiemmin erääntyneitä jäsenmaksueriä, ne erät pitää maksaa vanhaan tapaan, eikä niistä lähetetä e-laskua.

Olenko maksanut jäsenmaksuni

Voit tarkistaa oman jäsenmaksutilanteesi. Mene verkkosivun oikeasta yläkulmasta osioon Jäsensivut, kirjaudu ja valitse Omat tiedot -osio. Jäsenmaksut-välilehdeltä näet, oletko maksanut jäsenmaksun. Löydät tiedot jäsenmaksueristä, eräpäivistä, viitenumerostasi sekä MMA.n jäsenmaksutileistä.

Muista, että vain maksamalla jäsenmaksusi, saat MMA:n palvelut ja edut käyttöösi. Työttömäksi joutuessa maksettu jäsenmaksu on edellytys ansiosidonnaisen päivärahan saamiseen.

Työttömyys ja jäsenmaksu

Työttömänäkin sinun pitää maksaa jäsenmaksua, mutta voit hakea jäsenmaksuvapautusta osasta maksua. Katso kohta Jäsenmaksuvapautus.

Jäsenmaksuvapautus

MMA:n hallitus voi harkintansa mukaan myöntää jäsenelle vapautuksen osasta jäsenmaksua. MMA:n hallitus on päättänyt, että 1.7.2018 alkaen jäsenmaksuvapautusta myönnetään vain yhdestä vuosijäsenmaksun erästä.

Vapautusta on haettava lomakkeella.  Hakemukseen ei tarvita liitteitä, selvitys tilanteesta riittää. Hakijan pitää kuitenkin pyydettäessä toimittaa tarvittavat dokumentit.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää esimerkiksi seuraavista syistä:

1. Työttömyys. Hakijalla tulee kuitenkin olla takanaan vähintään 3 kuukauden työttömyys.

2. Äitiysloma ja hoitovapaa.

3. Opiskelu. Opiskelun pitää olla päätoimista.

4. Varusmiespalvelu.

5. Osa-aikaeläke, määräaikainen eläke, kuntoutustuki.

6. Pitkäaikainen sairausloma.

Hae vapautusta MMA:n jäsenmaksusta täyttämällä oheinen lomake:
Verkkolomake  (Lomake, pdf)

Vapautushakemukset käsitellään vasta vuoden 2. jäsenmaksuerän eräpäivän jälkeen.

Jos sinulla on kysyttävää jäsenmaksuvapautuksesta, niin ota yhteyttä MMA:n jäsenpalveluun: jasenpalvelu@mma.fi, p. 020 122 4400