Jäsenmaksu

MMA laskuttaa jäsenmaksun jäsenen valitsemalla tavalla joko yhdessä tai neljässä erässä. Suosittelemme e-laskusopimuksen tekemistä. Ohjeen löydät tältä sivulta.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä jäsenpalveluun Oma MMA -palvelun kautta, sähköpostilla jasenpalvelu@mma.fi tai puhelimitse 020 122 4400.

MMA:n jäsenmaksu on kiinteä ja euromääräinen, eikä perustu jäsenen palkkaan. Jäsenmaksujen suuruudet on määritelty jäsenlajeittain.

Vertailua varten: Prosenttijäsenmaksuksi muutettuna MMA:n työttömyyskassan sisältävä työsuhteisen jäsenen vuosijäsenmaksu 396 € on 0,63 % jäsenistömme mediaaniansiosta 5000 € / kk. Marras-joulukuussa kokoontuva liiton valtuusto vahvistaa aina jäsenmaksun seuraavalle vuodelle.

Jäsenmaksujen suuruudet on määritelty jäsenlajeittain:

työsuhteinen (23,25 €/kk) + työttömyyskassan jäsenyys 9,75 €/kk

yrittäjä (21,50 €/kk)

opiskelija (0 € tai 9 €/v) + työttömyyskassan jäsenyys 9,75 €/kk

eläkeläinen (55 €/v)

Kunkin jäsenlajin jäsenmaksun tarkemman erittelyn löydät linkin takaa.

 

Maksaminen

MMA:n jäsen maksaa itse jäsenmaksunsa.

Saat jäsenmaksulaskun postissa. Voit maksaa koko vuosimaksun kerralla tai erissä määrättyihin eräpäiviin mennessä. Viitenumero on laskukohtainen.

Uutta on lisäksi, että pääset valitsemaan paperilaskun tai e-laskun sijasta sähköpostilaskun.

 

Maksaminen e-laskulla

Voit tilata jäsenmaksun e-laskuksi. Tällöin saat paperisen laskun sijasta sähköisen laskun verkkopankkiisi.

Ohje e-laskun tilaamiseen: Tee laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset. Varmista, että aihe on MMA:n jäsenmaksu. Käytä laskuttajan yksilöintitietona viimeisimmässä paperilla tai sähköpostilla saamassasi jäsenmaksulaskussa olevaa laskun viitenumeroa. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun pitää tarkistaa ja hyväksyä lasku. Voit myös liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa automaattisesti e-laskun eräpäivänä tililtäsi.

Huomaa, että kun siirryt e-laskutukseen, se tulee käyttöön vasta muutoshetkeä seuraavien jäsenmaksuerien laskutuksessa. Jos sinulla on aiemmin erääntyneitä jäsenmaksueriä, ne erät pitää maksaa vanhaan tapaan, eikä niistä lähetetä e-laskua.

 

Laskut sähköpostiin

E-laskun tai paperisen laskun sijaan voit tilata laskut myös omaan sähköpostiosoitteeseesi. Käy tekemässä muutos Oma MMA -palvelussa.

 

Eräpäivät

Jäsenmaksu maksetaan jäsenen itsensä valitsemalla tavalla joko yhdessä tai neljässä erässä. Eräpäivät vuonna 2019 ovat seuraavat: 30.4., 14.6., 30.8. ja 31.10. Kesken vuotta liittyvän jäsenmaksun erät ovat aina yksilölliset ja riippuvat liittymisajasta.

 

Olenko maksanut jäsenmaksuni

Voit tarkistaa oman jäsenmaksutilanteesi huhtikuusta alkaen Oma MMA -palvelusta. Pääset palveluun klikkaamalla tästä.

Muista, että vain maksamalla jäsenmaksusi, saat MMA:n palvelut ja edut käyttöösi. Työttömäksi joutuessasi maksettu jäsenmaksu on edellytys ansiosidonnaisen päivärahan saamiseen.

 

Työttömyys ja jäsenmaksu

Työttömänäkin sinun pitää maksaa jäsenmaksua, mutta voit hakea alennusta jäsenmaksuun Oma MMA -palvelun kautta.

 

Jäsenmaksualennus

MMA voi harkinnan mukaan myöntää alennusta vuosijäsenmaksusta tai sen osasta.

Alennusten suuruudet ovat pääosin -25 % kokonaisjäsenmaksun liiton jäsenmaksuosuudesta. Korkeakoulusta valmistunut maksaa -50 % liiton jäsenmaksuosuudesta valmistumista seuraavien 12 kk:n ajan. Eläkeläisjäsenen ja yrittäjäjäsenen alennukset poikkeavat edellä mainituista.

Alennusta voit hakea Oma MMA -palvelun kautta. Klikkaa palveluun tästä.

Voimassa olevat jäsenmaksualennusten perusteet ja tarkemmat hintatiedot löydät täältä.

Jäsenmaksualennusten hakemukset käsitellään aina yksilöllisesti ja ratkaisu perustuu hakijan kokonaistilanteen arviointiin. Alennus myönnetään prosenttiperusteisesti jäsenmaksusta. Työttömyyskassan maksusta ei myönnetä alennusta.

Alennus voidaan myöntää esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Työttömyys. Hakijalla tulee kuitenkin olla takanaan vähintään 3 kuukauden työttömyys.
  • Perhevapaa
  • Palkaton tai päätoiminen opiskelu
  • Varusmiespalvelu
  • Osa-aikaeläke, kuntoutustuki
  • Pitkäaikainen sairausloma