Jäsenmaksu

MMA:n jäsenmaksu on kiinteä ja euromääräinen, eikä perustu jäsenen palkkaan.

 

 

MMA laskuttaa jäsenmaksun jäsenen valitsemalla tavalla joko yhdessä tai neljässä erässä. Suosittelemme e-laskusopimuksen tekemistä. Ohjeen löydät tältä sivulta.

Vertailua varten: Prosenttijäsenmaksuksi muutettuna MMA:n työttömyyskassan sisältävä työsuhteisen jäsenen vuosijäsenmaksu 396 € on 0,63 % jäsenistömme mediaaniansiosta 5000 € / kk. Marras-joulukuussa kokoontuva liiton valtuusto vahvistaa aina jäsenmaksun seuraavalle vuodelle.

 

Jäsenmaksujen suuruudet on määritelty jäsenlajeittain:

MMA:n jäsenmaksu jakaantuu liiton ja työttömyyskassan erillisiin jäsenmaksuosuuksiin. Seuraavien linkkien takaa löydät jäsenmaksut eritellysti jäsenlajeittain.

työsuhteisen jäsenen liiton jäsenyys 24 €/kk + työttömyyskassan jäsenyys 9 €/kk

yrittäjäjäsenen liiton jäsenyys 21,50 €/kk

opiskelijajäsenen liiton jäsenyys 0 € tai 9 €/v + työttömyyskassan jäsenyys 9 €/kk

eläkeläisjäsenen liiton jäsenyys 55 €/v

Kunkin jäsenlajin jäsenmaksun tarkemman erittelyn löydät linkin takaa. Saat jäsenmaksulaskun postissa. Voit maksaa koko vuosimaksun kerralla tai erissä määrättyihin eräpäiviin mennessä. Laskun viitenumero on laskukohtainen. Paperilaskun tai e-laskun sijasta voit valita sähköpostilaskun.

 

Maksaminen e-laskulla

Voit tilata jäsenmaksun e-laskuksi. Tällöin saat paperisen laskun sijasta sähköisen laskun verkkopankkiisi.

Ohje e-laskun tilaamiseen: Tee laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset. Varmista, että aihe on MMA:n jäsenmaksu. Käytä laskuttajan yksilöintitietona viimeisimmässä paperilla tai sähköpostilla saamassasi jäsenmaksulaskussa olevaa laskun viitenumeroa. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun pitää tarkistaa ja hyväksyä lasku. Voit myös liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa automaattisesti e-laskun eräpäivänä tililtäsi.

Huomaa, että kun siirryt e-laskutukseen, se tulee käyttöön vasta muutoshetkeä seuraavien jäsenmaksuerien laskutuksessa. Jos sinulla on aiemmin erääntyneitä jäsenmaksueriä, ne erät pitää maksaa vanhaan tapaan, eikä niistä lähetetä e-laskua.

 

Laskut sähköpostiin

E-laskun tai paperisen laskun sijaan voit tilata laskut myös omaan sähköpostiosoitteeseesi. Käy tekemässä muutos Oma MMA -palvelussa.

 

Eräpäivät

Jäsenmaksu maksetaan jäsenen itsensä valitsemalla tavalla joko yhdessä tai neljässä erässä. Laskutus- ja eräpäivät vuonna 2020 ovat:

  • 10.1. (eräpäivä 14.2.)
  • 30.4. (eräpäivä 29.5.)
  • 31.7. (eräpäivä 20.8.)
  • 2.10. (eräpäivä 22.10.)

Kesken vuotta liittyvän jäsenmaksun erät ovat aina yksilölliset ja riippuvat liittymisajasta.

 

Olenko maksanut jäsenmaksuni?

Voit tarkistaa oman jäsenmaksutilanteesi huhtikuusta alkaen Oma MMA -palvelusta. Pääset palveluun klikkaamalla tästä.

Muista, että vain maksamalla jäsenmaksusi, saat MMA:n palvelut ja edut käyttöösi. Työttömäksi joutuessasi maksettu jäsenmaksu on edellytys ansiosidonnaisen päivärahan saamiseen.

 

Työttömyys ja jäsenmaksu

Työttömänäkin sinun pitää maksaa jäsenmaksua, mutta voit hakea alennusta jäsenmaksuun Oma MMA -palvelun kautta. Työttömyyden ajalta myönnämme jäsenmaksualennuksen, joka on 40 % liiton jäsenmaksuosuudesta.

 

Jäsenmaksualennus

MMA voi harkinnan mukaan myöntää alennusta vuosijäsenmaksusta tai sen osasta.

Alennusten suuruudet vaihtelevat 25-50 %:n välillä ja alennus lasketaan aina liiton jäsenmaksuosuudesta. Alennusta ei voi saada työttömyyskassan jäsenmaksusta. Korkeakoulusta valmistunut maksaa -50 % liiton jäsenmaksuosuudesta valmistumista seuraavien 24 kk:n ajan. Eläkeläisjäsenen ja yrittäjäjäsenen alennukset poikkeavat edellä mainituista.

Alennusta voit hakea Oma MMA -palvelun kautta. Klikkaa palveluun tästä.

Voimassa olevat jäsenmaksualennusten perusteet ja tarkemmat hintatiedot löydät täältä.

Jäsenmaksualennusten hakemukset käsitellään aina yksilöllisesti ja ratkaisu perustuu hakijan kokonaistilanteen arviointiin. Alennus myönnetään prosenttiperusteisesti jäsenmaksusta. Työttömyyskassan maksusta ei myönnetä alennusta.

Alennus voidaan myöntää esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Työttömyys tai lomautus. Hakijalla tulee kuitenkin olla takanaan vähintään 3 kuukauden työttömyys- tai lomautusjakso. (-40 %)
  • Perhevapaa (-50 %)
  • Palkaton tai päätoiminen opiskelu (-50 %)
  • Varusmiespalvelu (-25 %)
  • Osa-aikaeläke, kuntoutustuki (-25 %)
  • Pitkäaikainen sairausloma (-25 %)

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä jäsenpalveluun Oma MMA -palvelun kautta, sähköpostilla jasenpalvelu@mma.fi tai puhelimitse 020 122 4400.