Usein kysytyt kysymykset

Jäsenedut

MMA:n jäsenyyteen kuuluvista eduista, palveluista ja alennuksista saat tietoa täältä

Edut on koottu ja niitä pääsee osin suoraan käyttämään myös Oma MMA -palvelun kautta.

 

Jäsenkortti

Jäsenkortti on kaksivuotinen 2019-2020. Uusi jäsen saa jäsenkortin postissa liityttyään jäseneksi. Vanhat jäsenet saavat jäsenkortin postissa joka toinen vuosi vuoden lopussa.

Jäsenkortti toimii todistuksena vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksesta. Kortilla saat myös alennusta esimerkiksi St1-asemilla.

Jäsenkortista löydät jäsennumerosi.

 

Jäsenlaji ja jäsenlajin vaihtaminen

Voit olla joko työsuhteinen jäsen, yrittäjäjäsen, opiskelijajäsen tai eläkeläisjäsen. Eri jäsenlajien jäsenetuudet eroavat hieman toisistaan.

Jos siirryt yrittäjästä työsuhteiseksi toisen yrityksen palvelukseen, vaihda yrittäjäjäsenyys työsuhteiseksi jäsenyydeksi (ja haet samalla Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan jäsenyyttä) Oma MMA -palvelussa.

Jos siirryt työsuhteisesta yrittäjäksi, et voi enää olla työttömyyskassan jäsen. Vaihda tällöin jäsenyytesi yrittäjäseneksi.

Oletko yrittäjä vai työsuhteinen? Jos olet epävarma, niin kysy Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan lakimieheltä, puh. 020 122 4400 tai pete.makela(at)mma.fi

 

Jäsenmaksu

Täältä löydät koottua tietoa jäsenmaksusta

 

Jäsenmaksualennus

Lue lisää täältä

 

Jäsennumero

Löytyy jäsenkortista ja Oma MMA -palvelusta.

 

 Oma MMA -palvelu

Vain jäsenille tarkoitettu verkkoasiointipalvelu on nimeltään Oma MMA. Palvelu vaatii kirjautumisen. Voit ladata palvelun ikoniksi mobiililaitteesi näytölle. Ohjeen löydät täältä.

 

Jäsenyydestä eroaminen

Jäsenyytesi päättyy, kun täytät eroilmoituksen tai toivomanasi aikana tulevaisuudessa. Maksullisesta jäsenyydestä laskutetaan eroamiseen saakka. Mikäli haluat päättää MMA:n jäsenyyden, täytä lomake Oma MMA -palvelussa. Et voi päättää jäsenyyttäsi menneeseen aikaan.

 

Siirtyminen toisesta ammattijärjestöstä MMA:han

MMA:n jäseneksi voit siirtyä toisesta ammattijärjestöstä palkkatyösuhteen aikana tai yrittäjänä ollessasi. MMA:n työsuhteinen jäsenyys sisältää myös Myynnin ja markkinoinnin työttömyyskassan jäsenyyden.

Jäsenyytesi MMA:ssa alkaa siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapuu MMA:han, ellet ole erikseen ilmoittanut jäsenyytesi alkamiselle myöhempää ajankohtaa.

Jäsenyytesi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassassa alkaa, kun sinut on hyväksytty MMA:n jäseneksi edellyttäen, että maksat jäsenmaksusi säännöissä määrätyllä tavalla. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy MMA:n jäsenmaksuun (työsuhteinen jäsen).

Ilmoita eroamisestasi edelliseen ammattijärjestöösi / työttömyyskassaasi vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen MMA:n jäsenyydestä tai valtuuta MMA irtisanomaan aiemmat jäsenyytesi. Valtuutuksen voit antaa liittymislomakkeella. Näin varmistat jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia. Vain se työssäoloaika, jolloin jäsenyys on voimassa, on vakuutuksenalaista ja kerryttää työssäoloehtoa.

Ammattijärjestön / työttömyyskassan jäsenenä kertyneet työskentely- ja vakuutuskaudet säilyvät, jos siirryt ammattijärjestöstä / työttömyyskassasta toiseen kuukauden kuluessa. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen ammattijärjestöön / työttömyyskassaan eroamishetkeen asti kyseisen ammattijärjestön / työttömyyskassan sääntöjen mukaan. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, työskentely- ja vakuutuskausien kertyminen alkaa alusta.

Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä kahdessa työttömyyskassassa. Voit kuitenkin kuulua MMA:n lisäksi johonkin toiseen ammattijärjestöön (esimerkiksi koulutuksesi mukaan) ilman sen työttömyyskassajäsenyyttä, jos kyseisen järjestön säännöt sen mahdollistavat.

 

Omat tiedot

Päivität omia yhteystietojasi Oma MMA -palvelussa Omat tiedot -osiossa

 

Työttömyys

Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Voit saada ansiopäivärahaa työttömyyskassasta, jos

  • olet kokonaan tai osittain työtön
  • haet kokoaikatyötä ja olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto)
  • olet työttömyyskassan jäsen (jäsenyys sisältyy MMA:n työsuhteiseen jäsenyyteen ja opiskelijan työelämäjäsenyyteen)
  • olet täyttänyt työssäoloehdon kassan jäsenyysaikana
  • olet iältäsi 17-64-vuotias (lomautustilanteessa 17-67-vuotias)

Työttömälle jäsenelle voidaan myöntää alennus MMA:n työsuhteisen jäsenen jäsenmaksusta. Hakijalla tulee kuitenkin olla takanaan vähintään 3 kuukauden työttömyys. Alennusta haetaan verkossa Oma MMA -palvelussa.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa palvelee numerossa  020 690 442 maanantaisin klo 9-11 ja 12-14, tiistaista perjantaihin klo 9-11.

Lisätietoja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan sivuilta osoitteesta www.mmakassa.fi

 

Vuorotteluvapaa

Tietoa saat Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan  sivuilta.